Имате нужда да поговорите с някого? Онлайн психолог Павел Тодоров.

Сърцето и Умът са инструменти, с които разполагаме и които ежедневно използваме. За да живеем добре, в хармония и здраве, нужно е да се научим да ги използваме правилно.
Умът
Умът е оперативен инструмент – с него мислим какво да правим, как да го направим, мислим за бъдещето, мислим за миналото, анализираме, той ни помага да се ориентираме във времето и пространството. Умът е необходим и много ценен помощник за нещата от деня ни. Използването му трябва да e осъзнато и контролирано от нас, в противен случай човек може да се окаже в състояние на автоматично мислене на всякакви ненужни неща и така да разпилява енергията си(психическа и физическа).
Сърцето
Сърцето е Сила от друго измерение. То е източник на разумност и навигация, на която Умът не е способен. Сърцето съдържа мъдрост от много по-дълбоко ниво. Тези факти вече са измерими. Подробна информация за това можете да получите в сайта на Институт HeartMath www.heartmath.org. Изследванията, проведени от екипа на HeartMath ясно показват, че Сърцето притежава интелигентност, многократно надвишаваща тази на Ума.
За да живеем в баланс, щастие и здраве, общата посока на това как живеем живота си трябва да е зададена от Сърцето.
Закон: В Сърцето си ще намерите истинското Щастие
В днешния начин на живот съзнанието ни често е задръстено с мисли и чувства, провокирани от околното влияние. Човек е бомбардиран от огромно количество информация и вътрешното му пространство е препълно. Това възпрепятства той да е способен да усеща, да е възприемчив и да усеща посоката на собственото си Сърце.
Съвременният човек използва Ума толкова много, че дори е загубил контрола си над него. Забравил е възможността и способността си да „изключва” – да не мисли, когато това не е необходимо. Напрежението, нещастието, объркаността са производни на това, че човек използва Ума като водещ и определящ посоката му на живот. А предназначението на Ума и съответно най-високият му коефициент на полезно действие е да следва навигацията на Сърцето.
Важно е човек да се стреми към поддържане на вътрешна тишина и спокойствие. Това е средата, в която възстановяваме връзката си със Сърцето си. Тук придобиваме яснота как да живеем в хармония със себе си.
Из ~книгата Послания от Живота~
Сентенции
~ ~ ~
Страданието е резултат на това, че позволяваме на Ума да определя начина ни на живот, за сметка на Сърцето. Това е като поговорката – „Не слагай каруцата преди коня”.
~ ~ ~
Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят ум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка „мъдрост на Сърцето.- Чарли Чаплин
~ ~ ~
Най-добрият, най-пълноценният и най-вдъхновяващият от всички възможни сценарии да прекараме престоя си на Земята е като живеем от Сърцето си.
~ ~ ~
Всичко започва с първия удар на Сърцето. Между първият и последният удар на Сърцето се намира престоя ни на Земята.
В Сърцето се намира тайната за Живота.
~ ~ ~
Свържи се със Сърцето си! То е най-разумния инструмент, който ни е
достъпен! В него се съдържа информацията за посоката на нашето щастие!
~ ~ ~
Пътят на Сърцето
Пътят на Сърцето е да живеем така, както ни е на Сърцето.
Да живеем според усещанията си.
Те са нашата вътрешна навигационна система.
Логиката на Сърцето е по-разумната логика от тази на Ума, и по-успешната.
Да следваме Сърцето си е да следваме щастието си

Запази консултация в някой от кабинетите ми!

Консултация на живо

Запази консултация онлайн чрез Skype или друго приложение!

Онлайн консултация