Имате нужда да поговорите с някого? Онлайн психолог Павел Тодоров.

Най-доброто за Душата – най-доброто за Тялото!

Благодарността е чувство, създаващо щастие. Тя е чувство за богатство – резултат от възприятието на човек да осъзнава наличното богатство.
Характерното за всеки щастлив човек е не материалното му състояние, а способността да е благодарен. На човек, способен да изпитва благодарност, Душата се пълни. Колкото повече неща откриваш в живота си, за които да си благодарен, толкова си по-богат.
Разумният човек осъзнава нещата в живота си, за които да е благодарен.
Тенденцията да откриваш все повече неща в живота си, за които да си благодарен – неща, които вече присъстват в живота ти – това те прави по-богат!!!
Поддържане на Спокойствието
Спокойствието може да бъде устойчиво състояние единствено, ако човек не се влияе от външните фактори и поведението на другите. За спокойствието от решаващо значение е не толкова какво се случва, а нашето отношението към случващото се. Всеки от нас избира реакцията си и съответно чувството, което изживява.
Задържаните нехармонични мисли и нехармонични чувства заемат от вътрешното пространство. Те изместват Спокойствието и това води до напрегнатост. Всичко нехармонично, което задържаме в себе си оказва отрицателното си влиянието върху нашето тяло и живота ни.
Нужно е човек сам или с помощта на специалист да си изгради механизми, с които да живее спокойно и добре – механизми, с които да си спестява създаването и задържането на нехармонични мисли и чувства.
Живеене в хармония със себе си
Закон е:
Искаш ли да си в баланс и хармония, трябва да живееш по такъв начин, че да си в хармония със себе си. Как да живеем в хармония със себе си?
Единствено усещайки потребностите на Душата си.
Да сме в хармония с Душата си е възможно единствено, водейки се от нея.
Нужно е човек да си зададе следните основни въпроси:
Кои са важните в живота неща за мен самия? Как искам да се чувствам? Кои са нещата, които осмислят живота ми, нещата, които ме вдъхновяват и, които ме карат да се чувствам добре? Кои са нещата с най-голяма стойност за мен? Това са въпроси, отнасящи се за теб самия. Това са важните въпроси, определящи посоката ти как живееш живота си! Да откриеш в себе си своя индивидуален път – това е твоят път на щастие!
Подържането на хармония в себе си е здраве и жизненост за тялото.

~ Павел Тодоров

Запази консултация в някой от кабинетите ми!

Консултация на живо

Запази консултация онлайн чрез Skype или друго приложение!

Онлайн консултация